Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Quentin's Basterds: The Wolf

Όταν όλα πάνε στραβά, όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, όταν έχεις ένα πτώμα στο γκαράζ και το αυτοκίνητο γεμάτο αίματα τότε μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να σε σώσει! Ο Wolf. Ένα τηλέφωνο κι αν βρίσκεσαι είκοσι λεπτά μακριά, αυτός θα είναι εκεί σε δέκα.


Άνετος και ψύχραιμος, δίνει οδηγίες με ήρεμη φωνή και καλύτερα να τον ακούσεις γιατί είναι αυτός που θα σου σώσει το τομάρι! Ξέρει τι να πει και πως να το πει κάθε στιγμή. Μπορεί να ηρεμήσει ακόμη και τον πιο ταραγμένο.


Έχει τις σωστές γνωριμίες, όλοι τον σέβονται και τον θαυμάζουν. Όταν κάποιος του φέρεται όπως πρέπει θα είναι φιλικός, θα κάνει πλάκα, θα επιτρέπει κάθε οικειότητα. Αν όμως κάποιος τον ειρωνευτεί θα τα ακούσει για τα καλά και θα του αξίζει κιόλας.


Ο Wolf είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να γνωρίζεις κάθε φορά που τα βρίσκεις σκούρα. Ο άνθρωπος που θα ήθελες να κάνεις παρέα μαζί του απλά για να πάρεις λίγο από τη μαγεία του και το ατέλειωτο cool της προσωπικότητάς του. Εξάλλου όπως θα σου πει κι αυτός "Just because you are a character doesn't mean that you have character."


Ο Tarantino παίρνει έναν ήδη υπάρχοντα σε άλλη ταινία χαρακτήρα και τον φέρνει στο δικό του σύμπαν. Έτσι ο Harvey Keitel σαν παλιός φίλος που περνάει για επίσκεψη, εισβάλλει στο Pulp Fiction και το κάνει λίγο ακόμη πιο cool. Γι΄αυτό άλλωστε και τα πάει καλύτερα με τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Quentin. Σαν να μοιράζονται κάποιο inside joke που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Και ακριβώς αυτό κάνουν...

7 σχόλια:

  1. ""Ο Ταραντίνο παίρνει έναν ήδη υπάρχοντα σε άλλη ταινία χαρακτήρα""

    από ποια ταινία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Keitel έκανε τον Victor the Cleaner στο Point of No Return(με την Bridget Fonda).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που στην έλυσα πριν καν ρωτήσεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναιαιαιαιαιαιαιαι!!!!!!!!!

    Συμφωνώ απόλυτα. Ένας από τους ρόλους με τον οποίο ταύτισα τον Καϊτέλ-χαλαρός, πάντα καλοντυμένος, άνθρωπος των ενεργειών και όχι των λέξεων, τόσο σπαστικά τέλειος και όμως τόσο απερίγραπτα κουλ.

    Ίσως ο μόνος "από μηχανής θεός" σε ταινία που μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω ότι είναι από μηχανής θεός. Το κεφάλαιο Bonny situation είναι από μηχανής σκηνή μόνο και μόνο για να εμφανιστεί ο Καϊτέλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή