Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Τα αγαπημένα μέρη του Quentin στο L.A.

Τυχερός είναι ο Quentin που δεν μένω στο L.A.! Το σίγουρο είναι πως θα είχε βαρεθεί να με βλέπει παντού μπροστά του και θα έκανε περιοριστικά μέτρα. Επειδή όμως δεν μένω στο L.A. και αν πάω θα είναι μια φορά και για λίγο καιρό(εκτός αν κερδίσω άπειρα λεφτά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι από αυτά που δεν παίζω) φρόντισα να μάθω τα μέρη που συχνάζει ώστε να έχω έναν οδηγό η stalker!


Πάρτε το όπως θέλετε. Οδηγός για stalking ή οδηγός για τα πιο cool μέρη του L.A.. Γιατί είναι σίγουρο πως ο Quentin δεν θα σύχναζε όπου κι όπου...

1. Eddie Brandt's Saturday Matinee


Εκεί είναι το αγαπημένο του μέρος για να νοικιάσει ταινίες και εξειδικεύεται στο grindhouse σινεμά. Σύμφωνα με τον Quentin είναι το καλύτερο κι αν δεν ακούσουμε τον ειδικό, ποιον θα ακούσουμε;

2.
Uncle Bill's Pancake House


Ξέρεις ότι ένα μαγαζί που σερβίρει πρωινό είναι καλό όταν μένει ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι. Ένα πραγματικά καλό κλείνει αργά το απόγευμα. Το Uncle Bill's Pancake House είναι ένα τέτοιο μέρος. Η σκηνή του πρωινού στο Reservoir Dogs εκεί εκτυλίσσεται απλά δεν υπήρχε χώρος να γυρίσουν στο πραγματικό μαγαζί. Στο σενάριο πάντως αυτό είναι το μέρος! Πόσο θα ήθελα να έχουμε τέτοια μαγαζιά στην Ελλάδα.

3. Barney's Beanery


Όταν κάποιος επισκέπτεται το L.A. για πρώτη φορά ο Quentin τον πηγαίνει εκεί. Είναι πολύ λίγα τα μέρη που υπάρχουν τόσο καιρό. Υπάρχει ένας μικρός θάλαμος μέσα που ο Qunentin λατρεύει και που επιλέγει όταν θέλει να συγκεντρωθεί.

4. Magic Johnson Theatres


Ένας από τους αγαπημένους κινηματογράφους του Tarantino. Κρατάει το Αμερικάνικο στυλ(δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις κ.λπ.) που λατρεύει. Η Ευρωπαϊκή προσέγγιση δεν του αρέσει καθόλου. Πιστεύει ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τον κινηματογράφο σε όπερα και απεχθάνεται το ότι δεν μπορείς να μπεις αν καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο το κοινό του καθυστερεί ένα τέταρτο για τα πάντα! Έτσι εξηγούνται τα απίστευτα πρώτα δεκάλεπτα των ταινιών του που μας χαρίζουν τρελό γέλιο αλλά δεν έχουν καμία φαινομενική σχέση με την πλοκή.

5. Grauman's Chinese Theatre


Ο αγαπημένος του κινηματογράφος. Δεν θα μπορούσε να ζήσει στη Νέα Υόρκη(που του αρέσει πολύ) γιατί δεν του αρέσουν οι κινηματογράφοι.

6.
Toi on Sunset


Κι εμένα θα ήταν το αγαπημένο μου. Ένα εστιατόριο με πολύ καλό φαΐ που μένει ανοιχτό ως αργά! Εκεί πηγαίνει για να γράψει. Έχει πολύ καλή μουσική και μπορεί να κάθεται για πέντε ώρες, να πίνει καφέ και να δουλεύει. Αυτό κάνει άλλωστε πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

7.
Ye Coach & Horses


Σύμφωνα με τον Quentin "It's a very 'Mean Streets' kind of place". Θέλουμε κάτι παραπάνω;

Τώρα μπορούμε να ετοιμάσουμε βαλίτσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου