Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Το βαθύτερο νόημα του Pulp Fiction...

Ποιο είναι λοιπόν το βαθύτερο νόημα του Pulp Fiction? Η δεύτερη ευκαιρία; Η μετάνοια; Είναι μήπως ένα ταχύρυθμο μάθημα pop culture? Τι πραγματικά πραγματεύεται αυτή η ταινία;;; Εδώ είμαι εγώ να σας φωτίσω! Το βαθύτερο νόημα του Pulp Fiction είναι το ΦΑΓΗΤΟ... Ναι το φαγητό!

Πρώτη σκηνή σε ένα εστιατόριο. Καφές(και ξανά καφές) και συζήτηση για Denver Omelets. Φωνάζουν ο ένας τον άλλο Pumkin και Honeybunny.


Στη συνέχεια ο Jules κι ο Vincent έχουν τη χαρακτηριστικότερη συζήτηση για hamburger στην ιστορία του σινεμά. Αναλύουν το πως τρώνε τις τηγανητές πατάτες στην Ευρώπη. Ο Jules θα δοκιμάσει το Big Kahuna Burger του Brett και θα πιει το tasty beverage (sprite συγκεκριμένα αν θυμάμαι καλά).


Ο Vince θα βγει με τη Mia. Εκείνος θα φάει μια μπριζόλα bloody as hell κι εκείνη hamburger. Θα το συνοδεύσει με ένα milk shake πέντε δολαρίων. Αργότερα θα διακόψουν τον Lance την ώρα που τρώει δημητριακά.


Ο Butch όταν επιστρέφει σπίτι μπορεί να βιάζεται αλλά θα βάλει να ετοιμάσει pop tarts. Την ίδια ώρα η Fabienne έχει πάει για τάρτα. Όταν ο Butch συναντήσει τον Marcellus εκείνος θα κρατάει καφέ και ντόνατ.


Στο σπίτι του Jimmy ο Jules κι ο Vincent θα πιουν γκουρμέ καφέ πριν συνεχίσουν με πρωινό. Θα συζητήσουν για το μπέικον και ο Jules θα πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του τρώγοντας ένα μάφιν!


Και ο χαρτοφύλακας κάθε φορά που ανοίγει, ανάβει ένα φως... Όπως ακριβώς το ψυγείο!

Είχα διαβάσει αυτή τη θεωρία κάπου και πραγματικά τη γουστάρω τρελά... Είμαι σίγουρη πως και ο Quentin θα τη λάτρευε!

2 σχόλια:

  1. Κοινώς, η ταινία που ανοίγει περισσότερο την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίπου... Δεν είναι και το μεγάλο φαγοπότι(αν και αυτό είναι λίγο σιαμένο). Εγώ πάντως θέλω να φάω hamburger καθε φορά που το βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή