Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Grave Danger...

Το CSI είναι μακράν η αγαπημένη μου σειρά. Έχει τρομερές υποθέσεις που σε κάνουν να κολλάς, πρωταγωνιστές για όλα τα γούστα(την έξυπνη Κάθριν, τον παλαβιάρη Γκρεγκ, τον συμπαθητικό Νικ, τον κούκλο Γουόρικ, τη βλαμμένη και αντιπαθητική-μακάρι να ψόφαγε κάτω από εκείνο το αμάξι- Σάρα, τον ατέλειωτα γοητευτικό, πανέξυπνο, αστείο Γκρίσσομ), τρομερή μουσική και καλοδουλεμένους διαλόγους.


Μια μέρα λοιπόν μαθαίνω πως το τελευταίο διπλό επεισόδιο του πέμπτου κύκλου θα το σκηνοθετήσει ο Quentin! Μέτραγα αντίστροφα τις μέρες μέχρι να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το DVD!


Δεν υπερβάλλω καθόλου αν πω πως είναι το καλύτερο επεισόδιο που έχει παιχτεί! Ο Νικ αιχμαλωτίζεται από ψυχάκια δολοφόνο. Τον θάβει σε ένα γυάλινο φέρετρο και όλη η ομάδα ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να τον σώσει!


Η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Τα ασφυκτικά πλάνα του θαμμένου Νικ σου κόβουν την ανάσα. Όταν μαζί με τους πρωταγωνιστές ανακαλύπτεις πως όταν ενεργοποιούν τον φωτισμό στο φέρετρο του Νικ, του κλέβουν το οξυγόνο τους βρίζεις δυνατά σαν γριά που παρακολουθεί ρεπορτάζ για την ακρίβεια!


Η καρδιά μου χτύπαγε τόσο δυνατά. Και ο Νικ δεν είναι καν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες(γι' αυτό κοντεύει να μείνει μόνος του στη σειρά)! Η υπόθεση από την αρχή μέχρι τη λύση της είναι πανέξυπνη. Συγκινεί χωρίς όμως να το κάνει εκβιαστικά.


Το σενάριο είναι επίσης απίστευτα ειρωνικό: Οι φίλοι του θέλουν να τον βοηθήσουν κρατώντας το φως αναμμένο αλλά αυτό ουσιαστικά τον σκοτώνει, τα έντομα, η μεγάλη αγάπη του Γκρίσσομ μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή ενός μέλους της ομάδας του κ.λπ.


Προστίθενται και κάποιες σουρεαλιστικές, ξεκαρδιστικές στιγμές στο νεκροτομείο που αφού σου έχουν κόψει τα ύπατα σε κάνουν να κυλιέσαι από τα γέλια και έχουμε ένα επεισόδιο που δεν θα επαναληφθεί ποτέ!!! Ευτυχώς δεν έπαιζε ο Quentin γιατί δεν θα τον άντεχα τον συνδιασμό: Γκρίσομ, Κουέντιν, Γουόρικ!


Και δύο πολύ ωραίες φωτογραφίες από μια φωτογράφηση του Quentin και της Catherine(μ' αρέσει που χρησιμοποιώ το όνομα του χαρακτήρα που υποδύεται!):


2 σχόλια:

  1. Το έχω δει ναι ναι κορυφαίο αλλά ο Γκρίσομ πολύ αντιπαθητικός αδερφούλα μου, δεν συμφωνούμε καθόλου για αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι!!! Είναι πανέξυπνος, αστείος, σαρκαστικός! Τα πάντα! Και ωραίος άντρας... Το μόνο κακό είναι πως ενώ θα μπορούσε να έχει τη θεά Λαίδη Χέδερ τραβολογιέται με την ηλίθια τη Σάρα! Εγώ αντιπαθώ όλους τους άλλους ρόλους που έχει παίξει ο Πίτερσεν απλά γιατί τον έχω ταυτίσει με τον Γκρίσσομ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή