Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Inglourious Basterds: εξελίξεις

Στην αρχή τα πράγματα ξεκίνησαν περίεργα. Το cast μόνο εμπιστοσύνη δεν ενέπνεε. Εκτός από τον Brad Pitt που έχει δώσει πολύ καλές ερμηνείες στο παρελθόν, το να μαθαίνεις ότι στη νέα πολεμική ταινία του Tarantino θα παίζουν ο κωμικός Mike Myers, ο τσακωμένος με το ταλέντο Eli Roth, η άγνωστη Melanie Laurent υποδυόμενη τον καλύτερο χαρακτήρα που έχει γράψει ποτέ ο Quentin δεν είναι καλό. Πας ν' αναθαρρήσεις στο άκουσμα της Isabelle Hupert και πριν προλάβεις να χαρείς διαβάζεις ότι η συνεργασία τελικά δεν θα γίνει...


Κι εκεί που ο κόσμος σου έχει γκρεμιστεί (καθώς δεν μιλάμε για μια απλή ταραντινοταινία αλλά γι' αυτή που ετοίμαζε χρόνια και προμηνύεται επικότερη του Kill Bill και ισάξια Pulp Fiction) έρχεται το όνομα του Robert Richardson στη διεύθυνση φωτογραφίας να σε κάνει να ηρεμήσεις. Το cast σιγά σιγά ολοκληρώνεται και κάνοντας λίγο πίσω για να το δεις από μια κάποια απόσταση βλέπεις ότι δεν είναι καθόλου κακό.


Τα τελευταία ονόματα του Samuel L. Jackson και της Maggie Cheung (η τελευταία επιβεβαιώθηκε 100%) σε κάνουν να μην μπορείς περιμένεις να περάσουν οι μήνες. Αλλά όχι, ο θεός Quentin δεν θα σταματήσει εκεί!!! Για πρώτη φορά στη ζωή του αποφάσισε ότι θέλει ορίτζιναλ OST για την ταινία. Θέλει λοιπόν έναν δημιουργό. Και το όνομα αυτού... Μορικόνε!!! Το καλό μας το άφησε για το τέλος! Ελπίζω να μην είναι όλο το OST ορίτζιναλ και να χρησιμοποιηθούν και κάποια γνωστά κομμάτια αλλά και να μην είναι εξ ολοκλήρου Μορικόνε. Στην ιστορία της Shosanna ταιριάζει απόλυτα, διαβάζοντας μικρά κομμάτια του σεναρίου ηχούσε στ' αυτιά μου κάτι από Cinema Paradiso, αλλά σε σκηνές δράσης θα προτιμούσα κάτι πιο σκληρό σαν ήχο. Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι να τον πάρω όπως είναι τον γάιδαρο που μου χαρίζουν και να μην τον κοιτάξω στα δόντια!!!


Για το τέλος μερικές ακόμη φωτογραφίες και βιντεάκια από τα γυρίσματα για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα!

Τα πρώτα σκαλπ πάρθηκαν!!!













Το τελευταίο δεν προσφέρει τίποτα. Είναι απλά γραφικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου